Ország-világ

2017.02.13. 12:52

Nyári átcsúszópályát terveznek Eplénybe

Pályabővítés, új háromüléses felvonó és egy két hegy közötti nyári átcsúszópálya is szerepel az eplényi síaréna fejlesztési tervei közt,

mti

Pályabővítés, új háromüléses felvonó és egy két hegy közötti nyári átcsúszópálya is szerepel az eplényi síaréna fejlesztési tervei közt, melyekről a síközpont cégvezetője tájékoztatta hétfőn az MTI-t.


Ebele Bálint elmondta: a beruházásokat kormányzati támogatásból, banki hitelből és az idei szezon termelte önerőből - a bevételektől függően akár összesen 600 millió forintból - tervezik megvalósítani.    


Ennek részeként tíz méterrel kiszélesítik és ötszáz méterrel meghosszabbítják az A7-es sípályát, mely Magyarország legnagyobb kezdő-középhaladó pályája lesz, egy kilométer hosszúságban. A cégvezető szerint ezzel harminc százalékkal bővül a haladó-középhaladó oktatásra alkalmas és családbarát pályák hossza. Az oktatást szolgálja a völgybe tervezett új tanulópálya is.


Az új pályához kapcsolódóan a következő szezonra új háromüléses síliftet is üzembe állítanak, amely egy kilométeres hosszával Magyarország leghosszabb ülőliftje lesz. Az itt épülő új hüttével együtt a pálya önálló attrakcióként tehermentesíti majd az A1-es  pályát és a négyüléses felvonót, így csúcsidőben is megszűnik a  hosszú várakozási idő - mondta Ebele Bálint.


Hozzátette: a nagyobb területre tíz új hóágyúval bővítik jelenlegi 44 hóágyúból álló flottájukat, melyhez egy új víztározó és a szivattyúrendszer fejlesztése is társul. A síarénában emellett 35 százalékkal növelik a parkolók befogadóképességét és két új síbuszt is üzembe állítanak.


Ebele Bálint kiemelte, a nyári attrakcióik körét egy közel egy kilométeres átcsúszópályával tervezik bővíteni, mely az Ámos  hegyről a szemközti hegyoldalhoz vezet. A pályán drótkötélen, párban is, 90 méter magasan akár 100 kilométer/órás sebességgel lehet átcsúszni. A libegőt tavasztól őszig üzemeltetik, emellett hegyi roller és új hegyikerékpár-pálya is várja majd a látogatókat.


A síarénában a síelhető pályák hossza jelenleg eléri a hét kilométert, a fő pályákon 100-200, míg a többi pályán 60-70 centi vastag a hóréteg. Üzemel a négyüléses sífelvonó valamint három csákányos és két oktatólift is - mondta el a cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában