Ország-világ

2017.07.06. 10:23

Nyaralók és fesztiválozók vérét kérik

Ráadásul minőségi borválogatásokkal, borkóstolókkal, koncert- és múzeumbelépőkkel, belföldi utazásokkal és a főnyereményként biztosított külföldi nyaralással jutalmazzák a véradókat.

Augusztus végéig több mint ezer véradást szervez országszerte a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.


A két szervezet a "Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!" elnevezéssel meghirdetett véradókampányával többek között a Balaton környékén és fesztiválokon igyekszik fenntartani a véradói aktivitást - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.


A kampányt azért indították, mert nyaranta minden évben csökken a véradások száma. Év közben egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban - a nagy meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyaralások miatt - kevesebben mennek vért adni. Márpedig a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez a nyári szezonban is szükség van vérre - hívták fel a figyelmet.


A két szervezet azt kéri, hogy aki betöltötte a 18. életévét és egészségesnek érzi magát, vegyen részt véradáson és buzdítsa erre ismerőseit is.


A pontos helyszínek és időpontok a Vöröskereszt weboldalán találhatók, és elérhetők a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobilapplikációval is.


Mindenki, aki nyár végéig vért ad és regisztrálja az ott kapott egyedi kódot a www.veradas.hu/nyar oldalon, a segítségnyújtás nagyszerű érzése mellett megnyerheti az értékes heti és havi nyeremények egyikét, valamint az IBUSZ jóvoltából egy egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazás is gazdára talál.

 

A véradók megbecsülése és a véradás ügyének támogatása mellett olyan neves márkák köteleződtek el, mint az IBUSZ, a Hotel Bonvino Badacsony, a Laposa Birtok, a Bortársaság, a Budapest Park, a Szekszárdi Borvidék, a Bodri Pincészet, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum és az MVM Atomerőmű. A támogatók közül többen új véradóhelyszínként is részt vesznek kampányban és véradást szerveznek saját dolgozóik és vásárlóik vagy vendégeik körében.


A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat azt reméli, hogy a kampánnyal sok új véradót tudnak majd mozgósítani, és a támogatók által felajánlott minőségi borválogatásokkal, borkóstolókkal, koncert- és múzeumbelépőkkel, belföldi utazásokkal és a főnyereményként biztosított külföldi nyaralással a véradók is feltöltődhetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában