nagyobb megbecsültség

2020.02.17. 11:05

Nőtt a nevelőszülők száma

A nagykorúakkal együtt több mint 23 ezer olyan gyerek van ma Magyarországon, aki valamiért nem tud saját családjában nevelkedni.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: a nagykorúakkal együtt több mint 23 ezer olyan gyerek van ma Magyarországon, aki valamiért nem tud saját családjában nevelkedni. Nevelésüket több mint 5000 nevelőszülő segíti. A kormány azt szeretné, hogy kialakuljon társadalmi megbecsültségük, ezért is vezette be januártól a nevelőszülői gyedet – tette hozzá.

Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni azokról a gyerekekről sem, akik különböző intézményekben nevelkednek. A kormány az ő érdekeiket szem előtt tartva kezdte meg a nagy létszámú gyermekotthonok lebontását, és helyettük kisebbek építését – mondta Fülöp Attila.

Az államtitkár közölte: március 3-án mutatják be az Uránia Filmszínházban a Befogadottak című dokumentumfilmet, amely ezt a témát járja körbe. A filmet ingyen meg lehet nézni, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában