Ország-világ

2019.03.11. 21:49

Népviseletben Ferenc pápa csíksomlyói miséjén

"Mutassuk meg minél többen kultúránk ezen kiemelkedő értékét a világnak" - áll a székely megyék vezetőinek felhívásában.

MTI

Közös felhívásban biztatják a székely megyék vezetői a székelyeket arra, hogy vegyenek részt népviseletben Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjén.


Borboly Csaba, Hargita megye, Tamás Sándor, Kovászna megye és Péter Ferenc, Maros megye tanácsának elnöke az MTI-hez eljuttatott közös felhívásban úgy értékelte, hogy Szent Péter utódjának az első erdélyi látogatása történelmi esemény lesz egész Székelyföld, egész Erdély és az egész Kárpát-medence számára. Ezért javasolták, hogy azon a napon, amikor a világ figyelme Csíksomlyóra és a térség lakóira irányul, minél többen viseljék a hagyományos székely viseletet.


"Mutassuk meg minél többen kultúránk ezen kiemelkedő értékét a világnak" - áll a felhívásban. A megyeelnökök azt is jelezték, hogy szívesen veszik, ha a népviseletbe öltözött székelyek fényképet készítenek magukról az esemény során a csíksomlyói hegynyeregben, és ezt közzéteszik a közösségi oldalukon a #NyeregbenaViselet és a #pápalátogatás címkéket használva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában