Ország-világ

2018.04.18. 17:49

Nem tudják jóváhagyni a határozatokat Nigériában, mert elrabolták a ceremoniális buzogányt

A tolvajok kevesebb mint két perc leforgása alatt tulajdonították el a buzogányt a szenátus ülésterméből és távoztak az épületéből.

Három férfi berontott szerdán a nigériai parlament felsőházának épületébe, és megkaparintotta onnan a törvényhozás hatalmát jelképező ceremoniális buzogányt.


A tolvajok kevesebb mint két perc leforgása alatt tulajdonították el a buzogányt a szenátus ülésterméből és távoztak az épületéből. Az incidens mögött a felsőház szóvivője szerint egy olyan szenátor állhat, akinek nemrég felfüggesztették a mandátumát.

    

A díszes buzogány a nigériai törvényhozás elengedhetetlen kelléke, szükséges a szenátusban elfogadott határozatok jóváhagyásához. Abujában a parlament előtt egy óriási öklöt ábrázoló szobor áll, amely egy aranyozott buzogányt tart. Ez az egyik legfontosabb kormányzati jelkép az afrikai országban.

    

A szenátus szóvivője szerint egy nézeteltérés miatt múlt héten felfüggesztett szenátor, Omo-Agege vezette be a tolvajokat az ülésterembe és vitte el a fontos jelképet. A szóvivő hangsúlyozta: az akciót hazaárulásnak és az egyik hatalmi ág megdöntésére tett erőszakos kísérletnek tekintik.

 

Címkék#Nigéria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában