Ország-világ

2019.07.16. 20:48

Nem fogja kitalálni, mire bukkantak egy férfi parókája alatt

A kolumbiai férfit őrizetbe is vették a barcelonai repülőtéren.

MTI

Parókája alá rejtett kokain miatt vettek őrizetbe egy kolumbiai férfit a barcelonai repülőtéren - közölte a katalán székváros rendőrsége kedden.


A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi rendkívül furcsa parókájával és ideges viselkedésével tűnt fel a hatóságoknak. Mikor közelebbről megvizsgálták a kolumbiai állampolgár szokatlan fejpompáját, 503 gramm kokaint találtak alatta egy a fejére ragasztott fekete csomagocskában.


A rendőrség szerint a férfit még júniusban vették őrizetbe, a nála talált drog feketepiaci értéke meghaladja a 30 ezer eurót (majdnem tízmillió forint).


Főleg Spanyolországon keresztül áramlanak be Európába kábítószerek az egykori spanyol latin-amerikai gyarmatokról. A csempészek pedig elég találékonyak illegális portékájuk elrejtésében: az utóbbi években mellimplantátumokban, kivájt ananászban, egy tolószék bélésében, illetve gipszkötésben is találtak már drogot a nyomozók.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában