Járvány

2021.06.20. 21:32

Negyvenmillió adag Pfizer/BioNTech-vakcinát rendelt a Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteki kormány negyvenmillió adag, koronavírus elleni védőoltást rendelt a Pfizer gyógyszergyártól – jelentette be vasárnap az ázsiai szigetország vakcinabeszerzésért felelős testületének vezetője.

Carlito Galvez közölte: az amerikai nagyvállalat és a német BioNTech cég közösen kifejlesztett oltóanyaga augusztustól érkezik a délkelet-ázsiai szigetországba.

A negyvenmillió dózis „jelentősen föl fogja gyorsítani az országos oltási kampányt, és segít teljesíteni azt a célt, hogy elérjük a nyájimmunitást az év végére. Ez egy újabb pozitív fejlemény, hogy boldog legyen a Fülöp-szigetekiek idei karácsonya” – írta közleményében Galvez.

A Fülöp-szigeteken eddig nyolcmillió embert oltottak be, de közülük nem mindenki kapta még meg a második oltását. A kormányzat által kitűzött cél 50-70 millió ember beoltása.

A szigetország kormánya a legújabb megállapodással együtt összesen 113 millió adag vakcinát kötött le öt gyártónál. A Pfizer/BioNTech negyvenmillió vakcináján kívül a Sinovacból 26 millió adagot, a Moderna vakcinájából húszmillió adagot, az AstraZeneca oltóanyagából tizenhét millió adagot, a Szputnyikból pedig tízmillió adagot rendeltek.

A 106 millió lakosú Fülöp-szigeteken eddig összesen 1,35 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A koronavírus okozta Covid-19-betegségben a hivatalos adatok szerint 23 ezer 500 ember halt meg a délkelet-ázsiai országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában