Ország-világ

2016.10.06. 11:31

Négy ponton módosul az alkotmány

Tuzson Bence elmondta, fontosnak tartják, hogy a módosítás egységben legyen az uniós joggal.

Előreláthatólag négy ponton módosul az alaptörvény, a népszavazás eredményét fordítják le a jog nyelvére - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Tuzson Bence elmondta: a népszavazás eredményének lényegét, értelmét kívánják átültetni az alaptörvénybe, az identitás, a terület, a népesség, az államszervezet védelmének megerősítése által. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a módosítás egységben legyen az uniós joggal.

Arra a felvetésre, hogy a Lehet Más a Politika szerint az alkotmánymódosítás nem jelent megoldást a migrációra, az államtitkár azt mondta: egyetlen eszköz sosem jelent teljes megoldást egy problémára. Az alkotmánymódosítás mellett a harcot meg kell vívni brüsszeli fronton is, valamint "a gyakorlati élet frontján", vagyis a határokon, illetve annak megakadályozásával, hogy más országok Magyarországra küldjenek embereket - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában