Ország-világ

2015.07.29. 16:34

Naponta 1000-1100 menekültet szállít a MÁV-Start

Kiskunhalasról 200-250, Szegedről 700-800, míg Pécsről átlagosan 50-70 ember szállításáról gondoskodik a vasúttársaság egy átlagos napon.

Egy átlagos napon mintegy ezer illegális bevándorlót szállít a magyarországi menekülttáborok felé a MÁV-Start - tájékoztatta a vasúttársaság szerdán az MTI-t.

A közleménben azt írták: Kiskunhalasról 200-250, Szegedről 700-800, míg Pécsről átlagosan 50-70 ember szállításáról gondoskodik a vasúttársaság úgy, hogy a menekülteket a legrövidebb időn belüli, pót- és helyjegymentes, kulturált körülmények között utaztassák.

Ennek érdekében napi kapcsolatot tartanak a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) és a területileg illetékes rendőrségekkel is - tették hozzá.

Jelezték: a MÁV-Start minden reggel tájékoztatást kap a hatóságoktól az utazási okmánnyal ellátott migránsok várható számáról és a kijelölt befogadóállomásokról, így fel tud készülni a menekültek utazása során használt szerelvények fertőtlenítésére és szükség esetén különkocsik beállítására is.

A társaság a tisztításnál figyelmet fordít az előírásokban egyébként is szereplő fertőtlenítési feladatokra. A vécéfülke, az előterek, a kapaszkodók és az ajtókilincsek alapos tisztítását is elvégzi. Fertőtleníti a járművek belső felületét, fertőtlenítőszeres oldattal permetezi be az oldalfalakat, a kisasztalokat, a műbőr felületeket, a kapaszkodókat és kapaszkodásra alkalmas felületeket, a vécéfülke teljes felületét, az utastér padlóját, a külső kapaszkodókat, a kilincseket és a nyomógombokat - írták.

Fertőzés gyanúja miatt ötven menedékkérőt szállított le a rendőrség és kísért kórházba kedd éjszaka a Nyugati pályaudvaron indulásra várakozó szerelvényről. A vasúttársaság azonnal intézkedett a vonat fertőtlenítéséről. Ez a feladat a takarítási előírásokban egyébként is szerepel - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában