Ország-világ

2014.10.05. 13:52

MSZP: a kormányfőnek vissza kellene léptetnie Navracsicsot

Ujhelyi István szerint olyan szaktekintélyt kell delegálna a testületbe, aki "nem volt bűntársa a rezsimépítő kormánynak".

Az MSZP véleménye szerint [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök jobban tenné, ha - "nem kockáztatva a következő napok esetleges elutasító döntését" - visszavonná [namelink name="Navracsics Tibor"] Európai Bizottságba való jelölését - közölte [namelink name="Ujhelyi István"] vasárnap.

A szocialista EP képviselő úgy fogalmazott: jobb lenne, ha a kormányfő az oktatási és kulturális portfólió ismeretében olyan szaktekintélyt delegálna a testületbe, aki megfelel az elvárásoknak és "nem volt bűntársa a rezsimépítő kormánynak".

A politikus azt írta, hogy Orbán Viktor és a "putyinokratikus magyar rezsim bélyege túl erős volt" Navracsics Tiboron, ezért "hiába erőltette magára a lojális európai álarcát", "Európa nem hitt neki".

Hangsúlyozza, hogy Navracsics Tibor a bizottsági meghallgatásán Brüsszel iránti lojalitásáról és az európai értékek őrzésének, az európai jogszabályok betartatásának felelős vállalásáról beszélt, ahogyan azt egy hiteles uniós biztostól elvárják. "Szép szavak voltak. Kár, hogy a szavatosságuk fájóan romlott" - jelenti ki.

Véleménye szerint Navracsics Tibor ugyanis helyettes kormányfőként és a jogalkotásért felelős miniszterként "bűntárs" volt mindabban, amit az "Orbán-rezsim kormánya" az elmúlt években tett Magyarországon és Magyarországgal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában