Illegális bevándorlás

2020.11.11. 05:56

Moldovai embercsempészt és tizenhárom migránst fogtak el az M0-snál

A Pest megyei rendőrök kedd éjjel az M0-s autóút egyik pihenőjénél csaptak le rájuk – közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

A jármű utasait a Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári osztályának információi alapján igazoltatták. A 13 férfi szír állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt – akinek egy román társa is volt – embercsempészés gyanújával, az utasokat tiltott határátlépés miatt állítják elő a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra – áll a közleményben.

A police.hu későbbi közlése szerint elfogtak egy moldovai embercsempészt az M1-es autópályán is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Fejér megyei rendőrökkel együttműködve – szintén a székesfehérvári tipp alapján – egy magyar vámrendszámos személygépkocsit ellenőriztek a Győr felé vezető oldalon, a 34-es kilométerszelvényben. Az autóban hét, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, őket a sofőrrel együtt előállították Fejér megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában