Ország-világ

2019.08.05. 09:27

Mexikó jogi lépéseket tesz az El Pasó-i lövöldözés nyomán az Egyesült Államokban élő állampolgárai védelmében

Mexikó jogi lépéseket tesz a texasi El Pasóban történt lövöldözés nyomán az Egyesült Államokban élő állampolgárai védelmében - jelentette be Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter vasárnap.

MTI

"Az elnök utasított arra, hogy Mexikó felháborodását ... hatékony, haladéktalan, gyors és erőteljes jogi lépésekre váltsam, hogy aktív szerepet játszhassunk és követeljük az Egyesült Államokban élő mexikóiak védelmét szolgáló körülmények megteremtését" - hangsúlyozta Ebrard Twitter oldalán közzétett videoüzenetében.


Mint mondta, további részletekkel vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján fog szolgálni.


Jesús Seade mexikói külügyminiszter-helyettes ennél élesebben fogalmazott. "A mai világunkban nem engedhetünk meg ilyen idegengyűlölő barbár cselekedeteket, amelyek persze nem légüres térben történnek. Fel kell hagyni azzal a retorikával, amely ezeket szítja" - jelentette ki a mexikói külügyminisztérium Észak-Amerikával foglalkozó osztályának vezetője.


A texasi-mexikói határ mentén fekvő, döntően spanyolajkúak, mexikóiak lakta El Paso városban szombat délelőtt egy fegyveres egy bevásárlóközpontban lövöldözött, 20 ember halt meg és több mint kéttucatnyi megsebesült. A támadót elfogták, ellenállást nem tanúsított. Greg Allen helyi rendőrfőnök közölte: az előzetes nyomozás alapján feltehető, hogy gyűlöletből elkövetett bűncselekmény történt. 


A halottak között három, a sebesültek között kilenc mexikói van.


(Lead-kép: MTI)

Címkék#Mexikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában