Ország-világ

2019.01.14. 15:03

Megvadultak a denevérek a hőségtől Ausztráliában - Emberekre támadnak

A karácsony óta tartó 40 fokot meghaladó hőségtől megzavarodott állatok megharapják, megkarmolják a segítségükre siető embereket.

A hosszan tartó hőség miatt egyre gyakrabban támadnak emberre denevérek Ausztráliában, harapásos és karmolásos sérüléseket okozva.


Csak Sydneytől északra az elmúlt két hétben hét denevértámadás történt, több, mint bármikor máskor ilyen rövid idő alatt. Az állatok közül kettőben kimutatták a veszettség denevéreknél előforduló változatát, a Lyssavirust, amely emberre életveszélyes is lehet.

    

A karácsony óta tartó szokatlan, 40 fokot is meghaladó hőség nagy megterhelést jelent a denevéreknek, amelyek közül sokan összezavarodva potyognak le a fákról vagy gabalyodnak bele áramvezetékekbe, a segíteni próbáló embereket pedig megtámadják.

    

A hatóságok azt tanácsolják a lakosoknak, hogy ne maguk siessenek a bajba került denevérek megmentésére, hanem hívjanak szakembert.

Címkék#tudomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában