Járvány

2020.06.03. 23:40

Megugrott a fertőzöttek száma Észak-Macedóniában

Visszaállítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások egy részét, miután rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Visszaállítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások egy részét Észak-Macedóniában, miután rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában – jelentette be az egészségügyi minisztérium szerdán.

A tájékoztatás szerint kedd óta 101 új esetet és négy halálos áldozatot jegyeztek fel. A fertőzöttek több mint felét a fővárosból jelentették.

Venko Filipce tárcavezető arról számolt be, hogy szigorú kijárási tilalmat léptetnek életbe csütörtöktől hétfőig Szkopjéban és három további területen. Kórházba és gyógyszertárba például mehetnek majd az emberek, de meglehetősen korlátozott az ilyen kivételek köre.

Rámutatott: a járványgörbe emelkedése elsősorban annak számlájára írható, hogy sokan nem törődtek a figyelmeztetésekkel, nem viseltek védőmaszkot, nem tartották tiszteletben a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

A mintegy 2,1 milliós országban a diagnosztizált fertőzöttek száma 2492, a megbetegedés 145 emberéletet követelt eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában