Járvány

2020.05.29. 15:07

Megtérítik az erasmusos diákok plusz költségeit

A koronavírus-járvány miatt felmerülő plusz költségeit meg kell téríteni azoknak a diákoknak, akik az Erasmus+ programban vesznek részt – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a koronavirus.gov.hu honlapon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Giannis Papanikos

A közleményben az államtitkár azt írta, az ITM felügyelete alatt működő Tempus Közalapítvány kuratóriuma a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy azoknak a magyar fiataloknak, akiknek a koronavírus-járvány miatt megszakadt vagy meghiúsult az európai mobilitási programban való részvétele, alapvetően az Európai Bizottság ajánlásainak megfelelően, de annál semmiképpen nem szigorúbb feltételekkel kell elszámolniuk. Ez azt jeleni, hogy

a veszélyhelyzethez kapcsolódó valamennyi felmerült költségüket meg kell téríteni.

„Támogatni szeretnénk a magyar fiatalokat, ezért

minimalizáljuk az adminisztratív terheket, a kiadásaikat pedig a lehető legnagyobb mértékben megtérítjük”

- közölte.

Hozzátette:

az alapítvány kapcsolatban van az érintett hallgatókkal, akik így minden fontos információt időben megkapnak.

Schanda Tamás felhívta a figyelmet arra is, a CEEPUS program keretében arra nyílik lehetőség, hogy a hálózat hazai tagjai külföldi partnerintézmények hallgatóinak és oktatóinak részvételét támogassák magyarországi speciális kurzusokon, szakmai találkozókon.

A Tempus Közalapítvány a napokban meg is hirdette az erről szóló, 2020/2021-es tanévre vonatkozó pályázatot, a honlapjukon, a tka.hu-n már el is érhető az összes szükséges formanyomtatvány és a benyújtás feltételeiről szóló információk – ismertette a pályázatot az államtitkár.

Borítókép: erasmusos diákok tartják a többnemzetiségű zászlót az éves diáktalálkozón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában