Béremelést követelnek

2020.02.22. 15:36

Megötszöröződtek az emberölések a brazil rendőrsztrájk alatt

Megötszöröződött két nap alatt a gyilkosságok száma az északkelet-brazíliai Ceara államban, ahol a katonai rendőrség fizetésemelést követelve sztrájkba lépett – jelentette helyi idő szerint pénteken a Brasil hivatalos hírügynökség.

Az 51 emberölést szerdától péntek reggelig követték el, ez a szám a Cearában az év eleje óta elkövetett átlagoson napi hat emberölés ötszöröse

közölte a hírügynökség az állam biztonsági szerveire hivatkozva.

Jair Bolsonaro elnök pénteken katonákat és nemzeti gárdistákat küldött a cearai biztonság erősítésére.

A rendőrök a héten döntöttek a sztrájkról, miután a béremelésről tartott tárgyalások nem jártak eredménnyel.

Helyi sajtóértesülések szerint a katonai rendőrség tíz zászlóalját vették ostrom alá fegyveres és maszkot viselő rendőrök, rendőrségi autókat loptak el és intézményeket is megrongáltak. Több mint 300 katonai rendőr ellen indult eljárás útzárak emelésében, illetve rongálásokban való részvétel gyanújával.

A 8,8 millió lakosú Cerea államot egy éve több mint 200 támadás bénította meg, akkor bűnözői csoportok tiltakoztak az állami börtönök fogva tartási körülményeinek súlyosbodása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában