Ország-világ

2021.07.18. 07:33

Mégis korlátozásokkal nyitott újra a Nyugati pályaudvar

Több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező, a végleges átadásig a vonatforgalmat is korlátozták, ami több vonalat is érint.

Budapest, 2021. június 19. A lezárt Nyugati pályaudvar 2021. június 19-én. Ettõl a naptól egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron. A MÁV június 19-tõl július 17-éig kiemelt karbantartásokat végez a pályaudvari vágányhálózaton, annak teljes lezárásával. Ez idõ alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Nyugati pályaudvaron több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező, így vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni az állomás. A végleges átadásig kisebb kapacitással működik a pályaudvar, a vonatforgalmat is korlátozták a munkálatok mielőbbi befejezése érdekében – közölte a Magyar Nemzettel a MÁV.

Ahogyan arról a lap is beszámolt, ma kellett volna teljes egészében átadni a felújított pályaudvart.

A vasárnap reggel 6 órától érvényes változások szerint

a Szegedi InterCity-k a Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak Szeged felé,

minden óra 51-kor. (A szegedi vonalon vágányzári menetrend érvényes, Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszokra kell átszállni).

A lajosmizsei vonalon az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest. A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen-Nyíregyháza felé induló IC-kel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, ezen a szakaszon felármentesen vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, nagyjából tíz perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé.

A ceglédi vonalon a monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak Monor felé. Kőbánya-Kispestről minden óra 53-kor indulnak Monorra.

A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe.

Az esztergomi és a szobi vonal közlekedésében nincs változás, az eredeti menetrend érvényes.

Tájékoztattak arról is, hogy a Rákospalota-Újpest állomáson július 13-án kisiklott teherkocsi annyira megrongálta a vasúti pályát, hogy Rákospalota-Újpest és Fót között július 31-ig szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Borítókép: a lezárt Nyugati pályaudvar 2021. június 19-én, a felújítás kezdetekor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában