Ország-világ

2014.06.03. 18:23

Megalakult a Fidesz-KDNP EP-küldöttsége

Megalakult kedden a Fidesz-KDNP európai parlamenti küldöttsége, és a politikusok egyhangú döntéssel ismét Gyürk Andrást választották meg a delegáció vezetőjének.

A küldöttség közleményében arra az álláspontra helyezkedik, hogy a Fidesz-KDNP 12 fős EP-delegációja, "a magyar választópolgárok elsöprő mértékű felhatalmazásának köszönhetően" a legbefolyásosabb a Magyarországról az EP-be jutott pártok küldöttségei között, és a 12 fideszes és KDNP-s politikus a következő öt évben is jelentős súlyt képez majd az EP legnagyobb frakcióján belül, ez pedig elősegíti majd a magyar érdekek hatékony képviseletét.

"Ahogy a korábbi években, a Fidesz-KDNP képviselői a jövőben is a leghatározottabban ki fognak állni közös sikereink, így a rezsicsökkentés és a közteherviselést a nagyvállalatokra és bankokra is kiterjesztő igazságos adórendszer mellett, valamint fellépnek az európai szélsőségesekkel és az európai baloldal hazánkat lejárató támadásaival szemben" - áll a képviselők közleményében.

A politikusok emellett világossá teszik azt is, hogy jelentős hangsúlyt fektetnek majd a határon túli magyarság jogainak érvényesítésére és kiterjesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában