Ország-világ

2019.04.20. 18:02

Marad a jó idő - Vasárnap 20-24 fok között várható a nappali hőmérséklet

Széllökésekkel azonban számolnunk kell.

A szombati napos időt követően éjszaka már változóan felhős lesz felettünk az ég, de csapadék sehol sem valószínű.


Vasárnap nyugaton marad a túlnyomóan napos idő, míg elsősorban a Dunától keletre már gomolyfelhők képződnek, és főként az északkeleti, keleti tájakon néhol zápor is kialakulhat.


​Szombaton az északkeleti, vasárnap az ország döntő részén már az északnyugati, nyugati szelet kísérhetik olykor élénk lökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között valószínű, de a fagyzugos területeken gyenge fagy továbbra is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap jobbára 20 és 24 fok között várható.


Időjárási helyzet Európában


Európa nagyobb részének időjárását anticiklon alakítja, amelynek hatására általában napos, száraz az idő, és a délutáni órákban nagy területen emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet, Franciaországban néhol 25 fok is előfordul.


Ciklonok kontinensünknek csak kis részén okoznak változékony időt. Az Ibériai-félsziget felett általában sok a felhő, több helyen esik az eső, a csúcshőmérséklet Spanyolország egyes részein mindössze 10 fok körül alakul.


A Fekete-tenger felett örvénylő ciklon hatására a térségben többfelé fordul elő zápor, helyenként zivatar. Több helyen észlelhető csapadék a Kelet-európai-síkság felett található ciklon frontjainak mentén is.


A Kárpát-medence időjárását alapvetően a nagykiterjedésű anticiklon alakítja, majd vasárnap északkelet felől egy hidegcsepp közelíti meg a térséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában