Ország-világ

2008.12.17. 17:57

Már az Akropoliszon tüntetnek a görög fiatalok - videóval

Szerdán két transzparenst feszítettek ki a tüntető görög fiatalok az Akropoliszon. Az egyiket a Parthenon talapzatára tették, amely "ellenállásra" szólítja föl a demonstrálókat. A másik transzparensen pedig újabb, csütörtöki tüntetésre hívó felirat volt olvasható.

Görögországban december 6. óta folynak a zavargások, amikor is egy demonstráción a rendőrök véletlen meglőttek egy 15 éves fiatalembert, aki később belehalt a sérülésébe. A kormányszóvivő szerdán "megbocsáthatatlannak" nevezte a diákok erőszakos tüntetéseit. Hozzátéve, hogy a zavargások óriási károkat okoznak az országnak.

Szerdán egyébként Ioannina városában 50 fiatal megszállta a helyi polgármesteri hivatalt, míg további 20 tüntető a városi rádió stúdióiba tört be és kezdett saját műsort sugározni. Athénban pedig fölgyújtották a rohamrendőrség egyik járművét.

You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

var so = new

SWFObject("http://csp.picsearch.com/players/mediaplayer.swf?playlist=http%3A//csp.picsearch.com/playlist%3Fauth%3D6RLETpAx7y9lMXShuS9KYG_7-yWqGumIMl2pbFth3gTMuLOZV1ZAr7N1YI2kWcEN3sS9Kq5rwMztQpJjUMw6gGC7eB4cdPP_C9ZxCDCISdi0rJS1MGX1lA&fullscreenpage=fullscreen%3Fpermaid%3DnMRKl4HrClbsNcTd2KMBLg&fsreturnpage=main%3Frequest%3Dframe%26permaid%3DnMRKl4HrClbsNcTd2KMBLg&repeat=list&allowfullscreen=true&", "mediaplayer", "320", "277", "8", "#F5F5F5");

so.addParam("quality", "high");

so.addParam("width", "320");

so.addParam("height", "277");

so.addParam("allowScriptAccess", "always");

so.addParam("allowFullScreen", "true");

so.write("nMRKl4HrClbsNcTd2KMBLg");

// ]]>

Tudósítónk videója Thesszalonikiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában