Járvány

2020.10.26. 10:58

Magyarul köszönte meg az EU elnöke a magyar kormány segítségét

Magyar nyelven köszönte meg Ursula von der Leyen, a magyar kormány Csehországnak nyújtott segítségét. A Bizottsági elnök elmondta, üdvözli a tagállamok közötti szolidaritást, mert a világjárvány alatt mégnagyobb szükségünk van egymásra.

Andrej Babis cseh miniszterelnök anyanyelvén, Ursula von der Leyen már magyar nyelven is megköszönte Magyarország kormányának segítségét, melyet Csehországnak nyújtott – írja a V4NA hírügynökség.

I welcome such solidarity between Member States. We need each other even more during this pandemic 🇨🇿🇭🇺

Üdvözlöm a tagállamok közötti szolidaritást, mint ahogy ezt most Magyarország 🇭🇺 mutatja Csehország 🇨🇿felé. A jelenlegi világjárvány alatt még nagyobb szükségünk van egymásra. https://t.co/oyfDAlhS34

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">October 24, 2020

Mivel Csehországban az elmúlt napokban folyamatosan 10 ezer felett volt a napi új regisztrált koronavírusos fertőzések száma, ezért a magyar kormány 150 lélegeztetőgépet küldött segítségül. Andrej Babis Twitter-oldalán megköszönte Orbán Viktornak a segítséget, és jelezte, hogy a tűzoltóság napokon belül elszállítja a gépeket, így azok hamarosan a kórházakba érkezhetnek.

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke szintén Twitter-oldalán reagált az esetre, azonban angol mellett magyar nyelven is. Úgy fogalmazott, üdvözli a tagállamok közötti szoldaritást és hozzátette, „a jelenlegi világjárvány alatt még nagyobb szükségünk van egymásra”.

Ventilátory z Maďarska jsou naloženy a připraveny na cestu domů. Děkujeme našim maďarským přátelům a našim " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@hasici_cr za skvělou práci. pic.twitter.com/9aWc8408Ti

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában