még keresik a tetteseket

2020.02.15. 09:14

Lövöldöztek egy berlini zenés rendezvényen

A péntek késő esti támadásban egy ember meghalt, négyen megsebesültek.

15 February 2020, Berlin: Emergency vehicles are at the Tempodrom. There, for reasons as yet unknown, a shooting occurred in which one person was killed and four other people were injured. Photo: Paul Zinken/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Paul Zinken

Mona Lorenz, a berlini főállamügyészség szóvivője szombat reggel a dpa érdeklődésére azt közölte, hogy a bűncselekmény háttere továbbra is teljesen homályos, még azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy több elkövető volt vagy csak egy. A halálos áldozat egy 42 éves férfi.

Az ismeretlen (esetleg több) tettes a Kreuzberg negyedben, a Potsdamer Platz közelében lévő Tempodrom nevű szórakozóhely előtt éjjel 11 óra tájban lőtt rá emberekre, majd elmenekült. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a támadásnak volt-e köze a bent folyó török zenés rendezvényhez.

A környéket rendőrök lepték el az eset után, továbbra is nagy erőkkel keresik a tetteseket. A bűncselekmény helyszínét lezárták. A rendezvény látogatóit a hátsó- és oldalajtókon menekítették ki.

Borítókép: mentők, rendőrök, káosz a Tempodromnál a lövöldözés után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában