szándékosan tette

2020.11.26. 18:32

Letartóztattak egy bosnyák férfit, aki elütött egy rendőrt Sopronban

A férfit közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

Letartóztattak egy Ausztriában élő bosnyák férfit, aki idén augusztusban személyautójával szándékosan elütött egy rendőrt Sopronban – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz a 42 éves férfi ellen.

A gyanú szerint a bosnyák férfi idén augusztusban Sopronban haladt osztrák rendszámú autójával, amikor a rendőrök ellenőrzésre megállították. Miután vizsgálata során az alkoholszonda ittasságot jelzett, a sofőr elhajtott a helyszínről. A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették, majd rádión segítséget kértek kollégáiktól, így két autóval próbálták megállítani.

A férfi nagy sebességgel haladt a gépkocsival, többször a záróvonalat is átlépve erőteljesen fékezett, majd hirtelen gyorsított. Egyszer a mellette haladó rendőrautó felé kormányozta autóját, és nekiütközött. Végül egy közlekedési lámpa tilos jelzése ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol egy taxi állta útját, majd a rendőrautók közrefogták.

Két rendőr gyalogosan közelítette meg az autót, a sofőr ekkor nekitolatott az egyik rendőrautónak, majd nagy sebességgel elindult előre és közben szándékosan elütötte a járműve elé álló rendőrt. A bosnyák férfi Ausztriába menekült.

A magyar nyomozók értesítése alapján az osztrák rendőrök elfogták és előállították a férfit, aki szabadon engedése után ismeretlen helyre ment. Elfogatóparancs alapján november 23-án a Sopront Ágfalvával összekötő úton fogták el.

Az ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi beismerő vallomást tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában