Ország-világ

2018.05.03. 09:02

Leleplezett egy kémet a KGB

A KGB igazgatója szerint a tartalékos ezredesként szolgált, kémkedéssel gyanúsított férfinak "különösen védett információkhoz volt hozzáférése".

A fehérorosz állambiztonsági bizottság (KGB) leleplezett egy külföldi hírszerzésnek dolgozó kémet, akinek tartalékos ezredesként szigorúan titkos információkhoz volt hozzáférése - közölte szerdán Valerij Vakulcsik a fehérorosz titkosszolgálat vezetője a Belarusz 1 állami televízió műsorában.

Ezt a személyt tetten érték, s már be is ismerte bűnösségét

- hangsúlyozta Vakulcsik. Mint mondta, a bűncselekmény feltárására és a feltételezett kém felelősségre vonása érdekében teljes, mindenre kiterjedő vizsgálatot indítottak.

    

A KGB igazgatója szerint a tartalékos ezredesként szolgált, kémkedéssel gyanúsított férfinak "különösen védett információkhoz volt hozzáférése a fehérorosz vezérkarnál, a nemzetbiztonsági tanács titkárságánál, illetve még az állambiztonsági bizottság egyes dokumentumaihoz is".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában