Ország-világ

2019.08.23. 09:15

Légkondi nélkül nagyon melegük volt Olvasóinknak a vonaton Budapest és Sopron között

Több Olvasónk jelezte az utóbbi napokban, hogy a hosszú hétvégén a fővárosból Sopronba tartó GYSEV Intercity-szerelvényeken ismét megállt a légkondicionálás.

Szeghalmi Balázs

A problémáról nem először írunk. Az utóbbi években többször panaszkodtak az utasok az említett vonaton melegre, levegőhiányra és arra, hogy nem nyithatók az ablakok. Korábbi cikkeinket ide, ide és ide kattintva olvashatják.


Javítás


A mostani "kánikulai utazások" kapcsán két Tudósítónk is azt írta, hogy a kalauzt azt mondta: azért nem megy a klíma, mert hosszú a szerelvény. Ezt a vasúttársaság határozottan cáfolja. "A nyári időszakban előfordul, hogy egy-egy InterCity-kocsiban nem működik a légkondicionáló. Ez ugyanakkor nem függ a szerelvény hosszától. Az augusztus 20-i, hosszú hétvégén is voltak ilyen esetek. Erről a vezető jegyvizsgáló kollégák tájékoztatták társaságunkat" - kezdte érdeklődésünkre Rázó László. A GYSEV szóvivője hozzátette: "a gépészeti munkatársaink ilyenkor átvizsgálják az adott kocsit és ha szükséges, rövid időn belül javítják a hibát". 


Kártérítés


Hazánkban több InterCity-kocsi típus közlekedik. A maximum 160 km/órás sebességre engedélyezett járművek bizonyos részében a jegyvizsgálónak van lehetősége arra, hogy ha rossz a klíma, speciális kulccsal ablakot nyisson, s így biztosítsa a megfelelő szellőzést. Amennyiben nem működik a légkondicionáló, az utasok kártérítésre jogosultak. "Arra kérjük utasainkat, hogy forduljanak bizalommal felénk. Az említett helyzetekben ugyanis egyedi kártérítést állapíthatunk meg számukra" - zárta szavait Rázó László.

 

Fotók: Kisalföld-archívum (Magasi Dávid)

Fotók: Kisalföld-archívum (Magasi Dávid)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában