Ország-világ

2019.03.25. 10:43

Lefejezős terrorista: Mindent tagad F. Hasszán

Egy hónapig biztosan a rácsok mögött marad az a Budapesten elfogott szír férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett húsz ember kegyetlen kivégzésében.

BorsOnline

Terrorelhárítók gyűrűjében érkezett a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéhez tegnap délelőtt az a szír terrorista, akit tavaly december 30-án tartóztattak fel a Liszt Ferenc Repülőtéren. F. Hasszán letartóztatását elrendelték, így harminc napig biztosan rácsok mögött marad. - írja a BorsOnline.


– A döntés során a bíróságnak meg kellett vizsgálnia, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható-e a terhére rótt bűncselekmények elkövetésével. A szökésnek, elrejtőzésnek, a bizonyítékok megsemmisítésének és a bűnismétlésnek a veszélye indokolta a letartóztatást – mondta a Borsnak Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.


– A kihallgatás során végig tagadta bűnösségét – nyilatkozta az M1-nek a gyanúsított ügyvédje még a szombati kihallgatása után. Kelen László hozzátette: a vád alapját több titkosszolgálati forrásból származó információ adja, ügyfele viszont kiáll az ártatlansága mellett, vagyis nem ismeri el, hogy részt vett volna öngyilkos merényletek szervezésében és húsz ember kivégzésében.


Mint a hétvégén megírtuk, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség terrorizmus gyanúja miatt, kitoloncolás során vette őrizetbe Magyarországon a szír férfit, aki három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban kivégzésekben is részt vett. F. Hasszánt minősített emberöléssel elkövetett terrorcselekménnyel és terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják. A Terrorelhárítási Központ szombaton azt közölte: vizsgálják a szíriai állampolgár európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában