Ország-világ

2018.04.25. 14:16

Lányok napja 2018-ban is! - Tudd meg mi a közös a szoftverfejlesztésben és a pizzasütésben!

Országszerte több mint 81 helyszínen, 21 településen 3000 középiskolás lánynak adatik meg a lehetőség, hogy ismerkedjen a technológiai pályákkal.

Hetedik alkalommal rendezi meg április 26-án a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja programsorozatát. 

 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a középiskolás lányok körében a Lányok Napja: a szemfülesek már rögtön a regisztráció elindulása után biztosították helyeiket, egyes programok rekordgyorsasággal teltek meg. A technológiai területeken zajló rohamszerű fejlődés a külvilág számára alig követhető, tapasztalatok mutatják, hogy nem ritka jelenség, hogy a fiatalok úgy választanak pályát, hogy többnyire nem is tudják, mit takar a szakmát kifejező fogalom.

 

A tapasztaláson, aktív bevonáson, játékosságon alapuló ismeretterjesztés és ismerkedés a technológiai trendekkel, a jövő munkahelyeivel hatékonyabban szólítja meg a pályaválasztás előtt álló diákokat, mint a száraz tananyag. Nem utolsó sorban pedig elkerülhető vele a csalódottság, mely abból adódik, hogy jól csengő nevek után választanak a döntés előtt álló fiatalok, ami jóval meghosszabbítja a képzési időt, hiszen a későbbiekben az egyetemek és egyes egyetemi karok közötti váltogatáshoz vezet.

 

Nyomtass te is 3D-ben! Tudd meg, hogyan készül egy BMW alkatrész! Tudd meg mi a közös a szoftverfejlesztésben és a pizzasütésben! - ilyen és hasonló hívószavakkal várják tárt karokkal a programban részt vevő cégek a jelentkezőket.

 

Aki ötödik sebességbe kapcsol, ezen a napon nem csak azt tudhatja meg, hogyan készül egy BMW és mik lesznek a közeljövő informatikai trendjei, hanem beavatják abba is, hogyan tervezzen digitális kampányt, áramhálózatot vagy fejlesszen játékot, illetve mi fán terem a törvényszéki analitika.

 

Ellátogathatnak egy kutatóreaktorba, a T-Systems innovációs laborjába, körülnézhetnek a robotok világában, labortúrán vehetnek részt, szilíciumszelfit készíthetnek, hús-vér gépész, informatikus lányokkal és „mérNŐKkel" találkozhatnak, sőt, saját microbitet is nevelhetnek!

A rendezvény kapcsán a T-System hatvan diáklányt fogad, akiknek a Kitchen Budapest (KiBu), a T-Systems budapesti innovációs laborja mutatja be a jövő globális kihívásait.

 

A digitalizáció terén a fejlődést ma a fókuszált, gyors gondolkodás szolgálja. A T-Systems Magyarország - a jövő munkahelyeként - számos módon van jelen a mindennapokban.  A T-Systems nőket és férfiakat, a fiatalabb és az idősebb generációt is megszólítva kínál munkahelyet az infokommunikációs szektor meghatározó vállalataként. Ezért öröm számunkra, hogy a megrendezésre kerülő Lányok napja - amely a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés - is segít bennünket, hogy a piac és a T-Systems előtt álló kihívásokat, valamint a karrierlehetőségeinket szórakoztató módon tudjuk bemutatni az informatika iránt érdeklődő lányok számára" – emelte ki Kaszás Zoltán vezérigazgató - „Szándékunk, hogy az informatikus pályára invitáljuk a lányokat: interaktív safarival, a Legyél Te is informatikus előadásunkkal, és egy pályaorientációs beszélgetéssel. Reméljük, elnyeri tetszésüket és közülük minél többen választják majd első munkahelyüknek a T-Systems Magyarországot.

 

Az április 26-i program szabad helyeire még itt lehet rástartolni!

 

A programhoz tizenkilenc településcégei/intézményei csatlakoztak


Budapest (ARM Hungary Kft. – B. Braun Medical Kft. - BT ROC Kft. (Budapest) – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem VIK – Citi Szolgáltató Központ – EPAM – Ericsson Magyarország – evosoft Hungary Kft. –– Google(délelőtt) – Google(délután) – Hewlett-Packard Informatikai Kft. – IBM Chief Information Office – IBM Budapest Lab - MTA Energiatudományi Kutatóközpont – MTA Energiatudományi Kutatóközpont – MTA Energiatudományi Kutatóközpont - Nemesys Games – POSSIBLE Zrt. – SAP Hungary – T-Systems Magyarország)


Békéscsaba (Csaba Metál Zrt.),

Debrecen (BT ROC Kft. (Debrecen), Debreceni Egyetem Mechatronikai Tanszék, E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.)


Esztergom, (TE Connectivity)


Győr (Jankovits Engineering Kft. - Széchenyi István Egyetem (Győr) - Technics Playground 4.0)


Kalocsa (Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma),


Kazincbarcika (Borsodchem Zrt.)


Kecskemét (Neumann János Egyetem)


Miskolc (Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatika – Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar –

Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar – Robert Bosch Kft. – Robert Bosch Power Tool Kft/Robert Bosch Energy and Body System Kft. - Takata Safety Systems Hungary Kft.)


Mosonmagyaróvár (FUTURA - Széchenyi István Egyetem (Mosonmagyaróvár))


Nagykanizsa (Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ)


Nyíregyháza (LEGO Manufacturing Kft. – MICHELIN Hungária Kft.)


Paks (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.)


Pécs (Tettye Forrásház, IT Services Hungary)


Siófok (Gábor Dénes Főiskola)


Szeged (SZTE TTIK Informatikai Intézet)


Székesfehérvár (Arconic-Köfém Kft. - Grundfos Magyarország Gyártó Kft. – IBM Nemzetközi Informatikai


Szolgáltatóközpont – Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar)


Tatabánya (Coloplast Hungary Kft.)


Tiszaújváros (Jabil Circuit Magyarország)


Vác (IBM DSS Kft.) és


Veresegyház (GE Power) 

 


A Lányok Napja 2018 program a Coloplast és a T-Systems támogatásával jöhetett létre.

Címkék#tudomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában