Ország-világ

2016.10.01. 09:20

Kormányhivatal: egy hónapon belül ki kell mondani a gyömrői polgármester méltatlanságát

Egy hónapja van a gyömrői képviselőtestületnek, hogy határozatban kimondja Gyenes Levente (Gyömrő Kör 2000) polgármester méltatlanságát, aki korábban adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt jogerősen elítélt a bíróság - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Tarnai Richárd, a Pest megyei kormányhivatal vezetője a lapnak azt mondta: a kormányhivatal felhívását már megküldték a polgármesternek címezve. Hauser Antal, a gyömrői önkormányzat kommunikációs referense a lappal azt közölte: még nem kapták meg a hivatal levelét, de ha megérkezik, hivatalos választ adnak rá.


A Magyar Hírlap cikke szerint ha a kormányhivatal egy hónapon belül nem kapja meg a gyömrői képviselőtestület polgármestert méltatlanná nyilvánító határozatát, a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz fordulnak, amelynek 30 napon belül döntenie kell. Ha kimondják a méltatlanságot, az azonnal jogerőre emelkedő végzéssel, megszűnik a város jelenlegi vezetőjének mandátuma, és ebben az esetben 2017 elején ismét időközi polgármester-választást kell tartani.


Tarnai Richárd a lapnak azt is elmondta: úgy tudja, hamarosan a kormány, majd a parlament elé kerülhet a törvénymódosítási javaslat, hogy egy önkormányzati képviselő addig ne indulhasson újra a választásokon, amíg méltatlanság hatálya alatt áll. A kormányhivatal álláspontja szerint Gyenes Levente méltatlansága - az ügyében idén áprilisban hozott ítélet alapján - 2018 áprilisáig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában