Ország-világ

2019.04.25. 12:16

Kivégeztek egy rasszista gyilkost Texasban, aki brutális kegyetlenséggel végzett áldozatával

Méreginjekcióval hajtották végre az ítéletet.

Halálos ítéletet hajtottak végre szerdán Texasban egy rasszista gyilkoson, aki az Egyesült Államok történetének egyik leghátborzongatóbb gyűlölet-bűncselekményét követte el azzal, hogy brutálisan meggyilkolt egy fekete férfit.


John William Kingnek méreginjekciót adtak be azért, mert 21 évvel ezelőtt két társával meggyilkolta a 49 éves James Byrdöt. A fekete bőrű áldozatot egy teherautó hátuljához láncolták, és több kilométeren át száguldoztak vele, mígnem egy beton esőcsatorna szabályosan leszakította a szerencsétlen ember fejét.

    

A 44 évesen kivégzett King nyíltan a fehér felsőbbrendűség elméletét vallotta (olyannyira, hogy testének ruhával fedett részén alig volt olyan négyzetcentiméter, amelyet ne borított volna valamilyen fajgyűlölő, illetve neonáci tetovált ábra, illetve felirat), és a bűncselekménytől azt remélte, hogy ösztönzőleg hat majd valamilyen, feketék elleni erőszakcselekményeket elkövető csoport összeverődésére.

    

A kivégzést a Texas állambeli Huntsville-ben hajtották végre. Az injekcióban beadott méreg, a pentobarbital másodperceken belül hatni kezdett, a férfi még hallhatóan lélegzett néhányat, majd teljesen mozdulatlanná vált. Tizenkét perc múlva halottnak nyilvánították.

Címkék#18+

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában