Ország-világ

2019.07.11. 12:32

Kitoloncolták Németországból egy libanoni bűnszervezet fejét

A kiutasított férfi a gyanú szerint a brémai alvilágot irányító arab bűnszervezet vezetője volt.

Kitoloncolták Németországból Libanonba a brémai alvilágot irányító arab bűnszervezet vezetőjét - jelentette a német sajtó belügyi tájékoztatásra hivatkozva csütörtökön.


"A kérdéses személy ellen jogerős kiutasítási határozat volt érvényben, és kitoloncoltuk" - tudatta a belügyi szervek egyik szóvivője a sajtóval.

    

A Bild című német tömeglap arról számolt be, hogy a férfi elleni akciót hónapokon át tervezték a brémai, a berlini és a szövetségi rendőrség emberei, és éjszaka, álmában ütöttek rajta, fogták el, és utasították ki Libanonba. A Bild információi szerint a 46 éves férfi ellen 13 éve volt érvényben a kiutasítási határozat.

    

A kiutasított férfi a gyanú szerint az úgynevezett Miri-klán vezetője volt. A szervezet a hatóságok szerint a brémai szervezett bűnözés meghatározó ereje. A Die Welt című konzervatív lap szerint a mintegy 2500 fős, többnyire egy család tagjaiból álló klán mintegy 1300 tagja ellen folyik nyomozás. A most kiutasított férfi a Bild információi szerint legutóbb hat évet ült börtönben kábítószer-kereskedelem miatt.

    

Berlinben, Brémában, Alsó-Szászországban és Észak-Rajna-Vesztfáliában több hasonló bűnszervezet, egy-egy családhoz köthető klán működik, amelyek többnyire arab vagy kurd származású bűnözőkből állnak, és zsarolással, betöréssel, drogkereskedelemmel és egyéb bűncselekményekkel foglalkoznak. Többségük Libanonban vagy Törökországban élt, mielőtt bevándorolt Németországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában