Ország-világ

2016.10.21. 23:49

Kisiklott és felborult egy vonat Kamerunban

A balesetben ötvenhárom ember vesztette életét.

Ötvenhárom ember vesztette életét egy kameruni vonatbalesetben pénteken - jelentette a nyugat-afriaki ország állami médiája.


A kameruni fővárosból, Yaoundéból a mintegy 200 kilométerre fekvő, tengerparti Doualába tartó személyszállító vonat a fővárostól mintey 120 kilométerre kisiklott és felborult. Korábbi jelentések szerint számos sérültje is van az balesetnek.


A Hszinhua kínai hírügynökség szerint a szerencsétlenség órákkal azután következett be, hogy a Yaoundét Doualával összekötő országút egy szakasza beomlott az éjszakai esőzések miatt. Más források arról számoltak be, hogy az útvonalon egy híd omlott össze.


Emiatt többen a vasutat választották ahhoz, hogy Doualába jussanak. A balesetet a helyi hatóságok szerint az okozta, hogy a vonat túlzsúfolt volt. A Reuters hírügynökség szerint viszont további szerelvényeket csatoltak az általában 9 vagonnal közlekedő vonathoz, hogy helyet biztosítsanak a sok utasnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában