Józsefváros önkormányzata

2019.12.06. 12:10

Kirúgtak egy kétgyerekes édesanyát, mert nem tudott túlórázni (videó)

Mindezt karácsony előtt.

Elbocsátottak egy kétgyerekes családanyát a józsefvárosi önkormányzattól, mert nem vállalta a túlórázást – számolt be a Hír TV Híradója. Annak ellenére küldték el a nőt, hogy Józsefváros új vezetése az elsők között döntött arról, hogy nem kötelezi a kerületben dolgozókat túlmunkára. A helyi Fidesz szemforgatónak nevezte az eljárást – írja az Origo.

Józsefváros baloldali önkormányzatának első döntései között szerepelt, hogy megszüntetik a kerület cégeinél a túlmunkát. Veres Gábor, az MSZP helyi elnöke képviselőtestületi ülésen is arról szónokolt, hogy nem hagyják, hogy rabszolgaként bánjanak a dolgozókkal.

Csakhogy

miután döntést hoztak a túlmunka korlátozásáról, kiderült, hogy az önkormányzati hivatalban dolgozóknak rendszeresen túlórát kell vállalniuk.

Egy kétgyermekes családanya viszont ezt nem tudta vállalni, mivel egyedül neveli gyerekeit. Néhány nap múlva felmondtak neki annak ellenére is, hogy ígéretet kapott arra, hogy nem bocsátják el.

Hétfőn még azt mondta, hogy megoldást találunk, nem fog két gyerekkel az utcára rakni, pénteken pedig felmentett, és azzal a kifogással először, hogy nincsen munkakörömnek megfelelő, majd mikor szembesítettem azzal, hogy van, akkor azt mondta, hogy jó, de azokon az osztályokon, azokon az osztályokon is van túlóra. És megkérdeztem tőle: – Azért küld el, mert nem tudok túlórázni? – Igen!

- panaszolta Marton Anita.

A Hír TV szerette volna megkérdezni Pikó András polgármestert, hogy a megszavazott határozat ellenére az önkormányzat miért vár el túlórát a munkavállalóitól, azonban nem érték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában