Járvány

2020.03.04. 06:16

Kínában egyre kevesebb, Dél-Koreában egyre több új fertőzött van

Tovább csökkent az új típusú koronavírus új fertőzötteinek napi száma Kínában, miközben Dél-Koreában több mint négyszer annyi új beteget diagnosztizáltak egy nap alatt, mint a járvány kiindulópontján.

Vuhan, 2020. március 1. Védõöltözetet viselõ ápoló a járvány gócpontjában, a kelet-kínai Hupej tartomány székhelyének, Vuhannak az egyik kórházában 2020. február 29-én. Kínában a legfrissebb adatok szerint eddig 79 ezer 824-en fertõzõdtek meg bizonyosan a koronavírustól és 2870-en haltak bele, de már több mint 40 ezren felgyógyultak. MTI/EPA/Featurechina/Cseng Jüan

Forrás: MTI/EPA/Featurechina

Fotó: Cseng Jüan

Kedd éjfélig 119 új pácienst regisztráltak Kína szárazföldi területén, vagyis az új esetek száma tovább mérséklődött a kedden közölt 125-ről, amely ráadásul a legalacsonyabb napi adat volt azóta, hogy a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság januárban elkezdte azokat közzétenni.

Szintén kedd éjfélig újabb 38 halálozásról számoltak be, ezzel a fertőzés következtében elhunytak száma 2981-re nőtt a szárazföldi Kínában.

A Kínában eddig diagnosztizált 80 270 fertőzött közül csaknem 50 ezren már meggyógyultak. A még kezelés alatt álló, több mint 27 ezer páciens közül 6416 állapota súlyos. Országszerte további 520 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt a vírusfertőzés gyanúja miatt.

Az új fertőzöttek közül 114-et diagnosztizáltak a közép-kínai Vuhan városában, ahol a vírus tavaly decemberben elsőként terjedni kezdett.

Miközben a járvány Kínában napról napra mérséklődik, a dél-koreai egészségügyi hatóságok szerdán újabb 516 esetről számoltak be.

A fertőzöttek száma ezzel Dél-Koreában 5328-ra emelkedett, ami Kínán kívül a legmagasabb adat. A betegség eddig 32 ember életét követelte Dél-Koreában.

Mun Dzse In elnök a betegség terjedése miatt lemondta a március közepére tervezett útját az Egyesült Arab Emírségekbe, Egyiptomba és Törökországba – közölte a dél-koreai államfő hivatala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában