Ország-világ

2015.03.27. 08:18

Kimentette vagyonát Tarsoly Csaba

Vegyék el a bűnös brókerek vagyonát! - mondta napokon át Rogán Antal. A Quaestor tulajdonosaitól - Tarsolytól, nejétől, illetve apjától -, bár vagyonosak, egy huncut forintot nem fog látni az adóhivatal.

És más sem. Azért nem, mert semmilyen értékesnek mondható vagyon nincs a nevükön. Tarsoly budai impozáns, százmilliókat érő villája egy svájci cég tulajdona. Apja, Tarsoly Vince budapesti, XVII. kerületi háza pedig Tarsoly Vincéné nevén van. Az asszonytól azonban nem lehet majd elvenni, mivel nincs üzletrésze a Quaestorban.

A Bors meglátogatta Tarsoly Vincét. A házuknál egy idős úr beszélt, de a nevét nem árulta el. Azt mondta: Tarsoly Vince kórházba került. Az idősebb Tarsoly házaspárt az utca lakói nem ismerik.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda nem válaszolt kérdésünkre, hogy Orbán Viktor miért nem tájékoz­tatta a Quaestor ügyfeleit a ve­szélyről.

Szijjártó Péter külügyminiszter visszautasította, hogy törvénytelen információi lettek volna a cég valós helyzetéről. A Figyelő arról írt, hogy Tarsoly Szijjártón át küldött levelet Orbánnak a csődhelyzetről.

A Quaestor szóvivője, Orbán Viktor volt elnöki tanácsadója nem válaszolt kérdésünkre, hogy az ideiglenes igazgatóvá kinevezett Orgován Béla milyen döntéseket hozott.

Giró-Szász András szerint azért nem tájékoztatták a lakosságot arról, hogy baj van, mert az rémhírkeltés lett volna.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában