Ország-világ

2018.03.19. 14:27

Kilencezer fogyasztónál még nincs áram

Három megyében, kilencezer fogyasztónál még mindig nem volt áramszolgáltatás hétfő délelőtt, miután nagy mennyiségű hó hullott országszerte - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye harminchét településén okoz még mindig áramellátási zavart a hétvégi havazás - tájékoztatott az OKF.


A vasúti közlekedés is hátráltatja az időjárás. Hétfő reggel negyvennyolc szerelvény közlekedett késésekkel - tették hozzá.


A közlemény szerint a katasztrófavédelemnek szombat óta több mint négyszázharminc, a havazással kapcsolatos beavatkozást kellett végrehajtaniuk. A meteorológiai előrejelzés szerint további havazás várható.


A tűzoltóknak többnyire a hó súlya alatt kidőlt fákat, letört, gallyakat kellett eltávolítaniuk, valamint a havas utakon elakadt, kisodródott, árokba csúszott, felborult, keresztbe fordult autókat, tehergépkocsikat, buszokat mentettek - írta az OKF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában