Ország-világ

2021.03.28. 13:04

Karácsony bosszúját már a kutyapárt sem hagyta szó nélkül

A kritikus állapotban lévő Béla király út elhalasztott felújítása miatt már a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is szót emelt. A MKKP hegyvidéki szervezete a tőlük megszokott módon látványos akcióval állt elő, hogy rámutasson: a főpolgármester politikai alapon dönti el, melyik kerületben hajt végre felújításokat. Mint ismert, Karácsony Gergely tavaly lenullázta a jobboldali vezetésű kerületek már eldöntött útfelújításait, ezért a szóban forgó útszakasz égetően szükségessé vált rekonstrukciója és az elöregedett vízcsövek cseréje a következő választási ciklusra tolódott át.

Figyelemkeltő plakátokkal tette nyilvánvalóvá a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, hogy a főpolgármester nem kíván költeni a Béla király út rendezésére. Az okot is megnevezték: a kerület fideszes vezetése miatt bünteti Karácsony Gergely a Hegyvidéken élőket.

A főpolgármester azzal indokolta döntésének okát, hogy az előző években szerinte túl sok támogatást kaptak a kormánypárti vezetésű kerületek, és azt tartja igazságosnak, hogy ebben a ciklusban egy forintot sem kapnak útjaik felújítására.

Igaz, a Hegyvidékre ez nem teljesen igaz, ugyanis néhány új tétel bekerült a XII. kerületi felújítási listába.

Mint ismert, Karácsony Gergely a kerülettől hárommilliárd forintot vont el. A XII. kerületben a főváros korábban a Böszörményi út felújítását már megterveztette, míg a Béla király úton felújítás és vízcsőcsere szerepelt a kerület terveiben.

A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés jogkörében eljárva, egy tollvonással vonta vissza a korábbi megállapodásokat, helyette viszont beillesztett egy sürgős felújítást a teljesen átlagos állapotú Szarvas Gábor útra. Az említett úton történetesen Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök villája áll, s az utóbbi időben többször látták együtt a főpolgármesterrel.

Ismert, alig néhány nappal főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely négyszemközti tárgyalást folytatott az egykori miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal. Gyurcsány Ferenc egykori tanácsadója és szövegírója mindvégig Karácsonyt támogatta, sőt a kampányba is beszállt, és egyértelműen a baloldal közös főpolgármester-jelöltje mellett kardoskodott.

Mint ismert, a ciklus végéig Karácsony Gergely egy fillért sem hajlandó áldozni azoknak a főutaknak a rendbetételére, takarítására, amelyek kormánypárti polgármesterek kerületében vannak.

A XVI. Kerület, Rákosmente, Soroksár és Csepel is súlyos elvonásokkal szembesült, mert a főpolgármester visszavonta a korábbi megállapodásokat, és kivette a költségvetésből a felújításokra tervezett forrásokat.

Kovács Péter, a Kertváros polgármestere korábban úgy nyilatkozott: Karácsonynak olyan közutakat sikerült most lehúznia a fejlesztési listáról, amelyeknek a rekonstrukciójára már kész terveik voltak. Karácsony a különleges jogrend adta jogával élve, a Fővárosi Közgyűlés helyett, a korábban megígért egyeztetések nélkül hozott egy személyben döntéseket.

Korábban is a főváros gondatlanságát kritizálta a kutyapárt

Az Apor Vilmos tér karbantartása Budapest feladata lenne, ám a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat nem foglalkozik vele. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ezt elégelhette meg, amikor aktivistái lefestették a főváros helyett az ócska padokat. Nem ez az első ilyen akció, korábban ugyancsak a főváros kezelésében lévő kopott és elhanyagolt zebrákat festették újra. Kovács Gergely, a kutyapárt elnöke erős fricskát mutatott a fővárosi ellenzéki összefogásnak ezzel, nem véletlen, hogy az MKKP nem állt be a baloldali összefogásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában