incidens

2020.04.19. 08:10

Izrael provokációval vádolja a Hezbollahot

A síita szervezet egyelőre nem kommentálta a vádakat.

Provokatív tevékenységgel vádolta meg szombaton Izrael a libanoni síita Hezbollahot, és azt állította, hogy az Irán támogatását élvező szervezet péntek éjjel több ízben megpróbálta megsérteni a zsidó állam határát.

Izráel Kac izraeli külügyminiszter közleményében mélyen elítélte a Hezbollah állítólagos próbálkozásait, és felszólította a libanoni kormányt, hogy vegye elejét a hasonló incidenseknek.

Péntek éjjel az izraeli hadsereg világítórakétákat lőtt ki az instabil határtérségben, mert behatolási kísérletet észleltek a határ északi oldaláról, majd azt fedezték fel, hogy az Izrael határán álló kerítés sérült.

Izrael 2006-ban mintegy egy hónapig tartó háborút vívott a Hezbollahhal, amely patthelyzettel ért véget. Az ENSZ révén kieszközölt fegyvernyugvás értelmében a Hezbollah a határ térségében semmilyen katonai tevékenységet nem folytathat.

A síita szervezet egyelőre nem kommentálta az izraeli vádakat, de az elmúlt napokban a Hezbollah és a libanoni kormány is azzal vádolta meg Izraelt, hogy megsértette az arab ország légterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában