Ország-világ

2015.11.29. 22:22

Iránba utazik Orbán Viktor

A kormányfő hivatalos látogatásán több kétoldalú megállapodást is aláír.

Hivatalos látogatásra Iránba utazik [namelink name="Orbán Viktor"] kormányfő, aki a vasárnapi brüsszeli EU-Törökország-csúcstalálkozóról érkezik Teheránba - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Orbán Viktor hétfőn megbeszélést folytat Esak Dzsahangiri iráni első alelnökkel, majd több kétoldalú megállapodást is aláír a magyar és az iráni fél. Ezt követően a kormányfő beszédet mond az iráni-magyar üzleti fórumon.

Kedd reggel a miniszterelnök a Teheráni Orvostudományi Egyetemre látogat, ahol felszólal a Semmelweis-emlékkonferencián, majd részt vesz a Semmelweis- és Avicenna-szobor avatásán.

Délután Orbán Viktor találkozik Haszan Róháni elnökkel, majd Ali Hamenei ajatolláhhal, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjével. Programja zárásaként Ali Akbar Hasemi Rafszandzsanival, az Egyeztető Tanács elnökével találkozik a kormányfő - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában