Drogcsempészet

2020.01.25. 20:47

Irán felszámolt egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózatot

A szervezet vezetőjét, valamint egy másik bandatagot kivégezték.

Irán felszámolt egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózatot, és kivégezte vezetőjét, valamint egy másik bandatagot jelentette szombaton az ISNA félhivatalos hírügynökség.

A szervezet 36 éves vezetőjének több álneve volt, egyebek között a Perzsa-öböl Krokodiljaként ismerték. Aközben tartóztatták le, hogy több mint száz tonna kábítószert továbbított nemzetközi vizeken közölte Ali Szálehi, Hormozgán tartomány főügyésze. Kivégzésük napját nem árulta el a tisztségviselő.

A szervezet Irán és a térség egyik legnagyobb hálózata hírében állt, a felderítését szolgáló hírszerzési műveletek csaknem öt évet vettek igénybe. Működése alatt a hálózat csaknem 400 tonna drogot csempészett be Iránba, és 45 milliárd forintnak megfelelő összegű, tisztára mosott pénzt fektetett be a helyi ingatlanpiacon. A banda többi tagját összesen 420 év börtön- és 47 millió forintnak megfelelő pénzbüntetésre ítélték közölte a főügyész.

Az iráni igazságügyi hatóságok honlapjáról, a Mizan Online-ról megtudható, hogy húsz embert ítéltek el az ügyben.

Irán hivatalosan nem közöl adatokat a kivégzett elítéltekről, de az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet számítása szerint 2018-ban legalább 253 emberen hajtották végre a halálbüntetést az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában