támogatás

2021.04.16. 13:02

Ingatlanfejlesztésre is pályázhatnak az önkormányzatok a Magyar falu programban

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére és közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre, közösségszervező bértámogatására nyújthatnak be pályázatot péntektől az ötezer vagy kevesebb állandó lakosú települések helyi önkormányzatai, önkormányzati társulásai a Magyar falu program keretében – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár közleményében azt írta, az önkormányzati ingatlanok korszerűsítését, építését szolgáló komplex kiírás több pályázati célt foglal magában: támogatás igényelhető faluházak fejlesztésére, szolgálati – különösen orvosi szolgálati – lakás felújítására vagy kialakítására, orvosi rendelők fejlesztésére, óvodaépületek felújítására, korszerűsítésére vagy új óvoda építésére, továbbá közösségi terek építésére, felújítására és fejlesztésére.

A rendelkezésre álló keretösszeg 20 milliárd forint. Egy pályázó legfeljebb három pályázati célra igényelhet támogatást.

A tájékoztatás szerint a „Közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása” alprogram egymilliárd forint keretösszegben nyújt támogatást közösségszervező foglalkoztatására, valamint a közösségszervezéshez, programok megvalósításához, lebonyolításához kapcsolódó eszközök beszerzésére.

A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül május 16-ig lehet benyújtani.

Gyopáros Alpár kiemelte: a Miniszterelnökség – a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a népességcsökkenés megállítása és az életminőség javítása céljából – az idén eddig tizenhárom kiírást tett közzé a Magyar falu program keretein belül, ezek közül már kilenc áll nyitva a pályázók előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában