Ország-világ

2018.03.30. 10:49

Ilyen volt a keresztfán meghalt Jézus - galéria és videó

"Mostantól nem szabadna őt anélkül ábrázolni, hogy erre tekintettel lennénk" - A torinói lepel alapján tudósok elkészítették az egész alakos szobrot.

Ez a szobor mérethű, háromdimenziós ábrázolása a leplen látható férfinak, amit arról a szövetről vett pontos mérések alapján készítettünk el, amelybe Krisztus testét burkolták a keresztre feszítése után.

-mondta Giulio Fanti, a Páduai Egyetem méréstechnika professzora, aki a leplet maga tanulmányozta. Szerinte a lepel valóban Krisztus keresztrefeszített alakját ábrázolja, így létrehozta Krisztus 3D-s egész alakos modelljét. - írja a katolikusvalasz.blog.hu.

 

A torinói leplen lévő mintából elkészítették Jézus egész alakos modelljét. Fotó: aleteia.org (Galéria)

 

Mostantól nem szabadna őt anélkül ábrázolni, hogy erre tekintettel lennénk.

- mondta Fanti.

A leplen 370 sebet számoltam össze az ostorozásból, nem számítva a sebeket az oldalain, amelyeket a lepel nem mutat meg, mivel az a testnek csak az elülső és hátsó oldalait fedte be. Így összesen legalább 600 csapásnyomot feltételezhetünk. Emellett a háromdimenziós rekonstrukció lehetővé tette, hogy felfedezzük, hogy a halál pillanatában a lepel férfija jobbfelé megrogyott, mivel a jobb válla annyira kimozdult, hogy az az idegeket is megsértette.

 



A professzor a Chi című hetilapban is nyilatkozott:

A vizsgálataink alapján Jézus különleges szépségű férfi volt. Királyi és fenséges arca volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában