Vízi taxi

2019.09.20. 08:40

Illegális bevándorlók százaival újra az olasz partokhoz tart az Ocean Viking

Újabb 36 migránst vett csütörtökön este a fedélzetére az Ocean Viking NGO-hajó a Földközi-tengeren, 28 kilométerre Lampedusa szigetétől.

Földközi-tenger, 2019. szeptember 17. Európába igyekvõ illegális bevándorlókat vesznek át gumicsónakjukból mentõcsónakba a Földközi-tengeren 2019. szeptember 17-én, mielõtt a csónak 61 utasát a migránsok Európába szállítására szakosodott egyik hajó, az Ocean Viking a fedélzetére veszi. A hajó korábban már 48 másik migránst is felvett. MTI/AP/Renata Brito

Forrás: MTI / AP

Fotó: Renata Brito

Ezúttal nem termetes gumicsónakból, hanem fából készült bárkából invitálta a hajóra az Európába illegálisan eljutni próbálókat az Orvosok Határok Nélkül és az SOS Mediterranée nevű NGO-szervezet. Közlésük szerint a bárka túlzsúfolt volt, a fedélzetre vettek között pedig gyerekek és nők is vannak. A migránsok zömmel líbiainak és algériainak mondják magukat.

Az Ocean Vikingen így jelenleg 218 migráns utazik, mivel a hét elején a hajó több akcióban 182 Európába tartót már a fedélzetére vett a líbiai partok közelében.

Borítókép: Európába igyekvő illegális bevándorlókat vesz fel a migránsok Európába szállítására szakosodott hajó, az Ocean Viking mentőcsónakja a Földközi-tengeren 2019. szeptember 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában