Ország-világ

2018.04.19. 14:46

Így lopták el a nigériai törvényhozás buzogányát, híd alól került elő a jelkép - videó

A buzogányt szerdán lopták el az afrikai ország szenátusából.

Megtalálta a nigériai rendőrség a törvényhozás hatalmát jelképező ceremoniális buzogányt, amelyet előző nap kaparintottak meg tolvajok a szenátus ülésterméből - jelentették be csütörtökön Abujában.


A díszes buzogányt, amely a nigériai törvényhozás elengedhetetlen kelléke, mivel szükséges a szenátusban elfogadott határozatok hivatalos jóváhagyásához, egy járókelő találta meg egy híd alatt a nigériai fővárosban.


Szerdán három férfi rontott be a nigériai parlament felsőházának épületébe, majd a fontos kormányzati jelképnek számító buzogánnyal kirohant az ülésteremből. A szenátus az incidens után rövidesen folytatta az ülését - egy tartalék buzogánnyal.

 


A rendőrség még nyomoz az eset miatt. Szemtanúk szerint egy nemrégiben ideiglenesen felfüggesztett szenátor, Omo-Agege vezette be a tolvajokat az ülésterembe, és vitte el a buzogányt.


A szenátus szóvivője hangsúlyozta: az akciót hazaárulásnak és az egyik hatalmi ág megdöntésére tett erőszakos kísérletnek tekintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában