Járvány

2020.03.27. 15:46

Hússzal nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma Brazíliában

Húsz ember halt bele Brazíliában a koronavírus okozta betegségbe az elmúlt 24 órában, a kór halálos áldozatainak száma így 77-re nőtt az országban péntekre, a fertőzötteké pedig 20 százalékkal, 2915-re növekedett. Argentína bejelentette határainak lezárását március 31-ig.

Alberto Fernández argentin elnök kormánya bejelentette, hogy beutazási tilalmat rendel az országba a kikötőkön, repülőtereken és a határátkelőkön keresztül, és csakis azoknak az állampolgároknak engedi a belépést, akik úton vannak hazafelé. A rendelet pénteken lépett hatályba. Argentínában tizenketten haltak bele a betegségbe, a fertőzöttek száma 589 az egészségügyi hatóságok legutóbbi közlése szerint.

Panamában kilencre nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, egy 73 éves férfi halt bele a betegségbe. A hatóságok közlése szerint az elmúlt 24 órában 116 újabb esetet jegyeztek fel, a fertőzöttek száma 674-re nőtt. Helyi idő szerint csütörtökön három, úgynevezett humanitárius járat szállt fel, fedélzetén 882 európai és kanadai turistával, állampolgárral Panamából, amely már lezárta légterét is a Covid-19 terjedése elleni küzdelem részeként.

Mexikóban nyolcra nőtt a járvány halálos áldozatainak száma, 110 újabb esetet jegyeztek fel, így 585-re nőtt a fertőzöttek száma, ami 23 százalékos növekedésnek felel meg az elmúlt 24 órában.

Eközben Hondurasban jelentették a koronavírus-betegségből eredő első halálesetet, a halálos áldozat egy 60 éves férfi. A közép-amerikai országban 16 újabb, igazolt fertőzést jegyeztek fel, a fertőzöttek száma így 67-re nőtt.

A koronavírus-fertőzésből következő első halálesetet jelentették helyi idő szerint csütörtökön Nicaraguában is, ahol egy magas vérnyomással küzdő, cukorbeteg és HIV-vírushordozó férfi lett a kór első halálos áldozata. Az országban eddig két koronavírus fertőzéses esetet jegyeztek fel.

Paraguayban 11-el, 52-re nőtt az igazoltan koronavírus-fertőzöttek száma.

Eközben Uruguayban Luis Lacalle Pou elnök egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy ő és a kabinetjét alkotó miniszterek, valamint törvényhozók lemondanak fizetésük 20 százalékáról a koronavírus-járvány elleni intézkedések részeként. Lacalle Pou elmondása szerint Uruguayban csütörtökön 245 tesztet végeztek el, amelyek közül 21 lett pozitív, így 238-ra nőtt az igazoltan koronavírus-fertőzéses esetek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában