Ország-világ

2014.04.22. 11:37

Hummeres-per: Rezesova szakértőjét kérte az ügyvéd

Folytatódik Thomas Robert B. pere a Szegedi Törvényszéken. A szakértő szerint a 6600 köbcentiméteres, 305 lóerős, 3600 kilogrammos Hummer nem műszaki hiba miatt fordult Kenéz Imre felé.

Segesvári Csaba

A vádlott védekezése szerint S. Gábor rendőr lefújta gázsprayvel. „Pánikba estem, kezeim az arcom előtt voltak, a spray miatt nem is láttam, hogy a másik rendőr előttem van. Akkor sem láttam, amikor a kocsiból kiszálltam." – olvasható Thomas Robert B. első írásbeli vallomásában.

Fél évvel később a vádlott azt mondta, fájdalmat érzett az arcán, égtek a szemei, a gázt a szemében érezte, nem kapott levegőt és nem látott semmit. Szembesítéskor a vádlott S. Gábornak is megismételte, a rendőr gázsprayvel lefújta, majd már hozzátette, az autóban ülve az ablakot felhúzta, miközben a gázra lépett.

Joó Attila bíró elmondta, a rendőrök által használt CSR92-es gáz köhögést, szédülést, torokfájást, hányingert és fejfájást okoz. [namelink name="Szabó Árpád"], igazságügyi orvosszakértő elmondta a gáz hatása friss levegőn 30 perc alatt enyhül, a bőrvörösség viszont órákig megmarad. Véleménye szerint a rendőr nem használt gázsprayt.

Korábban írtuk:

[namelink name="Melegh Gábor"] szakértő kirendelését kérte Thomas Robert B. ügyvédje, [namelink name="Buza János"]. Úgy érvelt, a szegedi szakértő nem pontosan mérte fel a Hummer és a sértett mozgását, így új vélemény elkészítését indítványozta. Melegh Gábor szakértő a halálos balesetet okozó szlovák milliárdosnő, [namelink name="Eva Rezesova"] ügyével került a sajtó érdeklődésébe, ugyanis a férfi nem vállalta, hogy a sértett családjának felkérésére készítsen szakvéleményt. Később viszont a vádlott családjának felkérését elfogadta. 

Korábban írtuk:

Részben nyilvános tárgyalást tartott a [namelink name="Joó Attila"] vezette bírói tanács kedden délelőtt a Szegedi Törvényszéken. [namelink name="Thomas Robert"] B.-t az ügyészség emberöléssel vádolja, mint megírtuk, a hummeres gázolóként ismertté vált osztrák férfi 2012 októberében igazoltatás közben halálra gázolta Kenéz Imre rendőr motorost.

A szakértők meghallgatása után levetítették a nyomozás során beszerzett videó-felvételeket. – Mivel a második felvételen látszódik Kenéz Imre haláltusája, ezért a bíróság azt a nyilvánosság kizárásával vetíti le – mondta Joó Attila tanácsvezető bíró.

A vádlott, Thomas Robert B. A szerző felvétele

A vádlott, Thomas Robert B.
A szerző felvétele

Elhangzott, a szakértő azt vizsgálta, hogy a gázolással azonos út és időjárási viszonyok mellett, 50-60 kilométer/órás sebességnél volt-e félrehúzása a Hummernek. A szakértő szerint a kormánynak semmi baja nem volt, a kocsi nem húzott félre, még hirtelen irányváltásnál sem.

Kipróbálták, erőteljes gyorsításnál sem húzott félre a Hummer. A szakértő szerint a gázolás szándékos volt, a 6600 köbcentiméteres, 305 lóerős, 3600 kilogrammos Hummer nem műszaki hiba miatt fordult Kenéz Imre felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában