Ország-világ

2021.07.11. 18:15

Hollik István: támogassák a 200 ezer forintos minimálbér tervét!

Töltsék ki minél többen a nemzeti konzultációs kérdőívet és támogassák a 200 ezer forintos minimálbér tervét – erre szólított fel a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István KDNP-s képviselõ felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hollik István hangsúlyozta: amikor a baloldal volt hatalmon, a fizetések alig nőttek, sőt több százezer embertől elvettek egyhavi bért is.

A baloldal kormányzása idején, 8 év alatt mindössze 23 ezer forinttal nőtt a minimálbér, az elmúlt 10 évben viszont a duplájára emelkedett

– emlékeztetett a kormánypárti politikus, hozzátéve: „itt nem állhatunk meg”.

Ezért a Fidesz-KDNP támogatja a minimálbér gyors és jelentős emelését, ugyanis úgy gondolják:

Magyarország megerősítését ezzel kell kezdeni, ezért a 200 ezer forintos minimálbér terve mellett állnak

– közölte.

Csak ez biztosíthatja, hogy a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a magyar emberek is részesüljenek – szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki jelezte: ez a kérdés is része a nemzeti konzultációnak.

Borítókép: Hollik István KDNP-s képviselő felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában