Ország-világ

2019.01.26. 19:41

Hol ónos eső, hol havazás - Vigyázzanak a megye útjain!

Győr-Moson-Sopron megyében nagy valószínűséggel 1 mm-nél több ónos eső is előfordulhat, de vannak területek, ahol havazik - például Kapuváron délután óta esik.

Északnyugat felől egy melegfront csapadékzónája érte el az országot, melyből egyre nagyobb területen számíthatunk kisebb csapadékra. Kezdetben többnyire havazás várható, majd az esti óráktól kezdve északnyugat felől egyre több helyen a havazást elsősorban ónos eső, esetleg fagyott eső, havas eső, végül eső válthatja fel. Az éjféli órákig a halmazállapot-váltás határa előreláthatóan a Duna vonalát is elérheti. A Tiszántúlon, illetve az északkeleti megyékben ugyanakkor végig hó lehet a jellemző csapadékforma. Az említett csapadékzónából jellemzően néhány cm friss hó (lokálisan akár ennél több is > 3 cm), illetve néhány tized mm ónos eső hullhat, de Győr-Moson-Sopron megyében jelentős valószínűséggel ennél több (> 1 mm) ónos eső is előfordulhat

- írja az OMSZ honlapja, a met.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában