Ország-világ

2019.02.13. 20:16

Hóhért keresnek Srí Lankán - átszámítva 57 ezer forint a fizetés

A halálbüntetések végrehajtására 43 éve moratóriumot hirdető dél-ázsiai szigetországban rövidesen újra bevezetik a drogbűnözők kivégzését.

MTI

Hóhért kereső álláshirdetés jelent meg a Srí Lanka-i lapokban az után, hogy, a halálbüntetések végrehajtására 43 éve moratóriumot hirdető dél-ázsiai szigetországban rövidesen újra bevezetik a drogbűnözők kivégzését.


Az újralétesülő hivatás betöltésére 18 és 45 év közötti, "kiváló erkölcsiségű" és "mentálisan is teherbíró" Srí Lanka-i férfiakat keresnek a büntetésvégrehajtási hatóságok. Az állásinterjúkat a jövő hónapban tartják és ketten reménykedhetnek abban, hogy elnyerik a 36 ezer 400 rúpiás (57,5 ezer forintos) fizetéssel járó munkát.


Maitripala Sziriszena Srí Lanka-i elnök azután jelentette be a drogbűnözők kivégzésének két hónapon belüli ismételt bevezetését, hogy januárban a Fülöp-szigetekre látogatott és az egész világ számára követendő példaként dicsérte Rodrigo Duterte ottani elnök kíméletlen leszámolását a drogbűncselekmények elkövetőivel. A Fülöp-szigeteken feltételezett drogcsempészek és -dílerek ezreit ölték meg mindenféle bírósági eljárás nélkül Duterte hatalomra kerülése óta.


Srí Lankán utoljára 1976-ban hajtottak végre halálbüntetést, amelynek módja akkor akasztás volt. Az Indiai-óceánban fekvő szigetország börtöneiben jelenleg 1299 halálraítélt van, köztük 48 drogbűnöző.


Srí Lankán az utóbbi időben feltűnően nagy kábítószer-szállítmányokat foglalnak le.


(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában