illegális bevándorlás

2021.09.17. 23:00

Hiába utasítják ki a migránsokat Olaszországból, maradnak

„A valódi integráció nélküli befogadás teljes politikai kudarc” – jelentette ki egy olasz képviselő a legutóbbi késes támadás, és a migránsok által elkövetett sorozatos erőszakos támadások kapcsán.

Az illegális bevándorlók menedékkérelmének elbírálása és az elutasított menedékkérők kitoloncolása egyre nagyobb problémát jelent Olaszország számára – írja a V4NA hírügynökség. 2020. augusztus elseje és 2021. július 31-e között mindössze 71 kiutasítást hajtottak végre a hatóságok, de

augusztusban már 161 embert már le is tartóztattak, mivel korábban kiutasított, de Olaszországba visszatért illegális bevándorlók adták be ismét a menedékkérelmüket.

Számos gyilkosságért és erőszakos támadásért tehetők felelőssé illegális bevándorlók – hívja fel rá a figyelmet az il Giornale.

A három ember életét követelő 2020. október 29-i nizzai terrortámadás egyik kitervelője, a 21 éves tunéziai származású Brahim Aouissaoui illegális bevándorlóként érkezett Lampedusa szigetére.

Szintén Tunéziai állampolgár volt a 2014 óta illegálisan Olaszországban élő 53 éves Radhi Mahmoudi, aki 2020. szeptember 15-én halálra késelte Don Roberto Malgesini comói plébánost. A férfit már korábban elítélték családon belüli erőszakért, és már kétszer is kiutasították Olaszországból, de másodszorra már nem tudták végrehajtani a kitoloncolást, mert 2020 áprilisában a koronavírus miatt nem indult repülőjárat Tunéziába.

2020. június 20-án egy 44 éves ghánai férfi, Ahmed Brahim, aki szintén illegálisan tartózkodott Olaszországban, a római Termini vasútállomás előtt kezdett el tombolni, késsel hadonászni, a rendőrök pedig csak úgy tudták megállítani, hogy meglőtték. A férfit már korábban is követett el bűncselekményeket, római templomok szobrait rongálta meg és köztisztviselőket fenyegetett.

A 2021 májusában Lampedusára érkezett egyiptomi Haitham Mahmoud Abdelshafit pedig azzal vádolják, hogy megerőszakolta a milánói San Raffaele kórház egyik dolgozóját.

A legutóbbi Rimini városában történt késeléses támadással kapcsolatban Nicola Molteni, a Liga képviselője azt nyilatkozta, hogy “ez az eset megmutatta a rendőri erőink hatékonyságát, akik mindig dicséretesen helytállnak a bűncselekmények elleni küzdelemben, azonban az ehhez hasonló esetek rávilágítanának arra is, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás bűnözést okoz. Az állítólagos menedékkérőknek ez volt a sokadik erőszakos cselekménye, ami megerősíti, hogy a valódi integráció nélküli befogadás teljes politikai kudarc. A bevándorlás strukturális probléma, ami csak gondot és kellemetlenségeket okoz”.

A Matteo Salvini belügyminisztersége alatt hozott rendeletek visszavonása óta egyre több migráns érkezik Olaszországba. 2021-ben eddig 41 ezer illegális bevándorló ért partot. Az elmúlt években az Olaszországban beadott menedékkérelmek 37,7 százalékát utasították el, mivel megállapították, hogy a kérelmet benyújtók nem jogosultak nemzetközi védelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában