Ország-világ

2016.09.06. 15:32

Hiába fogadta be őket Lettország, visszament Németországba 21 menekült

Ennek oka, hogy szinte lehetetlen munkát vagy lakást találni Lettországban számukra.

A Lettországba az európai uniós kvóták alapján eddig befogadott és menedékjogot nyert kéttucatnyi menekült csaknem mindegyike saját elhatározásból Németországba távozott - jelentette a lett televízió.

A hétfői híradás szerint a 23 menekült közül, akik menedékjogot vagy alternatív védett státust kaptak, 21-en Németországba utaztak. Ennek oka, hogy szinte lehetetlen munkát vagy lakást találni Lettországban számukra.

A lett bevándorlási hatóság szerint nincs lehetőség a menekültek visszatartására, a menedékjog megadása után ugyanis szabadon utazhatnak Európában. A lett állam azonban továbbra is folyósít számukra havi 139 eurót.

Maris Kucinskis miniszterelnök közölte, hogy a rigai kormány hamarosan foglalkozni fog az üggyel.

"Nem leszünk totalitárius állam, amely falat épít, és mindenkit benn akar tartani" - mondta. Lettország eddig az általa vállalt 531 menekültből 69-et fogadott be. A lett lakosság körében erős fenntartások vannak a menekültek befogadásával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában